3.3.2011

Napaketun selviytyjät

Piirin talvileiri Napakettu leireiltiin melkoisen arktisissa oloissa Puolustusvoimien alueella Yläneen Raasissa. Lipittäriä ei ollut uskaltautunut matkaan kovin suurta joukkoa, mutta - kuten niin usein ennenkin - laatu korvaa määrän. Leiriläisinä Pirtapiikojen mainetta pitivät yllä Suvi, Susanna ja Titta, Lulu toimi leirin varajohtajana ja Laura hääräsi Naskalit-alaleirin tiimissä. Lisäksi Jenna, Lotta, Anniina, Karo ja Emmi voidaan laskea leirivahvuuteen, joten lukumääräksi saadaan kokonaista 10 pirtapiikaa!

Naskalit-alaleirin maskottina nähtiin legendaarinen bilesusi, joka kannusti leiriläisiä ohjelmissa sekä erityisesti viimeisen päivän kilpailuissa. Kenellekkään ei taatusti jäänyt epäselväksi, mikä alaleiri oli kaikkein paras! Alaleirin huuto Aina kun oot jäällä, mitä sul on päällä - no naskalit! kaikui kaikissa yhteisissä ohjelmissa taatulla LiPin äänenvoimakkuudella.

Leirin aikana käytiin läpi historiaa kivikaudelta keskiajan kautta tulevaisuuteen. Keskiaikaisilla markkinoilla saatiin kuulla ennustuksia tulevasta ja osallistuttiin alaleirien väliseen köydenvetoon (jonka tietenkin Naskalit voitti). Lopulta laitettiin koko leiri köyteen kiinni ja otettiin mittaa, kummassa on enemmän voimaa partiolaisissa vai traktorissa. Ja kyllähän leiriläiset yhden traktorin aina voittaa. Keskiajan markkinoilla nautiskeltiin myös nuotiolla tehdystä possun selkämyksestä ja kasvishöystöstä.

Leirin ohjelmista oma suosikkini oli ehdottomasti napakelkkailu, vaikkakin viimeisen illan disko tuleekin hyvänä kakkosena. Diskossa nähtiin Lulun mahtavia muuveja ja Susanna sai houkuteltua meidät tanssimaan lavalle riisinviljelytanssia.

Pakkasta taisi olla alkuleiristä napakat -24 astetta (sen alemmas ei mittarissa riittänyt asteikkoa), mutta purkupäivänä saatiin jo nautiskella auringonpaisteesta ja pikkupakkasesta. Pieniä paleltumavammoja lukuun ottamatta kaikki selvisivät kotiin ehjänä ja varmasti monta kokemusta rikkaampana!

Jos tällä kertaa jäi talvileiri väliin, niin ensi vuonna on uusi mahdollisuus, kun Littoisten Pirtapiiat ja Roineen Tytöt Kangasalta yhdistävät voimansa ja tekevät yhteisen talvileirin, jonka rinnalla jää Napakettukin kalpeaksi kakkoseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti