24.6.2011

Suuren urheilujuhlan tuntua

Kesäisin kun partio jää vähemmälle, on lipiläisillä hyvää aikaa käydä suunnistamassa. Vuoden odotetuin suunnistustapahtuma on tietysti Venlojen ja Jukolan viesti kesäkuun kolmantena viikonloppuna. Tänä vuonna mukana oli kolme joukkuetta Venlojen viestissä ja yksi joukkue (Littoisten Partabooat) Jukolassa.

Meininki kisapaikalla oli loistava ja tavoitteet tietysti korkealla. Oma tavoitteeni täyttyi - olin parempi kuin viime vuonna. Toiseksi viimeisen rastin pummauskaan ei haitannut, koska kisaa viime metreillä johtanut Tampereen Pyrintö pummasi samalla rastilla. Onnistuneen kisasuorituksen jälkeen aikaa kulutettiin kiertämällä alueen kaupat läpi. Tänä vuonna säästyin onneksi suuremmilta rahan menetyksiltä. Yhdentoista aikaan illalla seurattiin Jukolan viestin lähtöä. Hetki on aina yhtä sykähdyttävä, kun yli tuhat miestä(ja muutama nainenkin) rynnii pimenevään yöhön otsalamput hehkuen. Tätä hienoa tapahtumaa voi seurata alempaa videolta. Allekirjoittanut lähti autoseurueineen kotiin Jukolan lähdön jälkeen. Kotimatkalla käytiin Haminan autogrillillä hakemassa menetetyt kalorit takaisin syömällä ehkä maailman parhaimmat makkispekkikset ikinä! :D

Ensi vuonna viestit juostaan Vantaalla, jonne Pirtapiiat lähtevät toivon mukaan suuremmalla joukkuemäärällä. Tavoitteena on juosta nopeammin ja suunnistaa paremmin(niinkuin joka vuosi).


Kisapäiväksi tarvitaan tottakai kisakynnet.

1500 suunnistajaa valmistautumassa lähtöön. Joukossa myös yksi Partabooa.

Aamu sarastaa sunnuntaina. Jukolan suunnistajista osa metsässä, osalla koitos on vasta edessä.

Laura tulossa Jukolan 6. osuudelta maaliin sellaisella vauhdilla, että moni mies jäi jälkeen. 

Tämä lienee lopputuuletus? :D

Kuvat: (1. kuva: Iisa Mansikka, muut: Otto Saikkonen)


2 kommenttia:

 1. Hey Susanna!
  Thanks a lot for leaving a comment at my blog (bittelächeln). :)
  I also don't speak any Finish, I'm so sorry.
  Greets from Germany,
  Carina.

  VastaaPoista
 2. Great blog! :))


  If you want, follow me and I'll follow you back. :))
  http://liberty-walk-sara.blogspot.com/

  VastaaPoista