31.1.2011

Ilo irti talvesta!

Talvella voi tehdä muutakin kuin istua sisällä ja lueskella tätä blogia. Me Lipiläiset olemme hauskanpidon asiantuntijoita, ja tiedämme, mitä kaikkea kivaa talvella voi tehdä ulkona. Poimi tästä parhaat vinkit, ja ota ilo irti talvesta!
Lumiveistokset
Päästä kaikki luovuutesi valloille, ja rakenna lumesta mitä hienoimpia viestoksia! Lumiukot ja -linnat ovat varmasti tuttuja, mutta oletko kokeillut muotoilla lumesta pyramideja, Vapaudenpatsasta tai Eiffeltornia? Jos innnostutte, voitte järjestää kavereiden kanssa lumiviestosnäyttelyn tai haastaa heidät kilpailuun!

Kolaustalkoot
Kolaaminen on tehokasta hyötyliikuntaa, ja kavereiden kanssa se on hurjan hauskaa! Muiden auttaminen saa hyvän mielen itselle ja muille.


Lumilabyrintti
Koskemattomaan lumeen voi talloa tai kolata labyrintin, jossa on hauska leikkiä erilaisia leikkejä tai ottaa kilpailu, kuka juokseekaan labyrintin nopeiten läpi!


Lumilinnan valloitus
Tätä jännittävää leikkiä varten tarvitsette kaksi joukkuetta. Rakentakaa molemmille lumililinna, joka on turvapaikkanne. Sitten vaan pommittamaan vastajoukkuetta! Voittaja on se, joka saa vastajoukkueen lumilinnan ensiksi maan tasalle. Voitte keksiä erilaisia sääntöjä, joka tekee pelisätnne vieläkin hauskemman.

Jäälyhty

Talven helpoin pihakoriste syntyy, kun kaataa ämpäriin vettä ja laittaa sen yön yli pakkaseen. (Jos haluat värillisen jäälyhdyn, värjää vesi esimerkiksi mehulla tai karamellivärillä) Kun vesi on jäätynyt ämpärin seinämissä muutaman sentin, kaada loput vedet pois. Sitten käännä ämpäri ylösalaisin ja koputtele sitä varovasti. Jos lyhty ei irtoa ämpäristä, valele ämpärin pinta lämpimällä vedellä. Lopuksi laita lyhtyyn kynttilä. Ole huolellinen kun käsittelet tulta. Lyhdyn muottina voi käyttää myös vaikka maito- tai jugurttipurkkia.Lumilyhty
Lumilyhty on lumesta koottu ontto rakennelma, jonka sisälle asetetaan kynttilä. Perinteisesti lumilyhty valmistetaan pinoamalla lumipalloja kerroksittain ympyrän muotoon, mutta jos olet luovalla tuulella, voit tehdä vaikka minkälaisia lyhtyjä!

Kävely
Lähde kävelylle yksin, ystäväsi tai suuremman porukan kanssa. Paras kävelysää on muutaman asteen pakkanen ja auringonpaiste, jolloin talvinen luonto on kauneimmillaan. Saatat yllättyä, kuinka kaunis satumetsä sinunkin lähistöltäsi löytyy!

Lumienkelit
Kaikki ovat joskus lapsena tehneet lumienkeleitä, mutta yhtä hauskaa se on vähän isompanakin ;)
Mäenlasku
Mäkeä voi laskea pulkalla, liukurilla, kelkalla tai vaikka pahvilaatikolla ja muovipussilla.
Vinkki: Jos haluat viettää romanttista iltaa mäessä, lakse kultasi kanssa samalla pulkalla ;)Valokuvaus
Ikuista talven kauneimmat hetket kamerallasi!


Avantouinti
Avantouinnin on esitetty vaikuttavan positiivisesti mm. parantamalla kylmänsietoa, vireystilaa, mielialaa ja unen laatua, poistamalla särkyjä ja kolotuksia, vähentämällä hengitystieinfektioita ja kohentamalla yleistä terveydentilaa. Aikamoinen terveyspommi, eikös?

Rusettiluistelu
Jos haluatte viettää talvipäivän suuren porukan kanssa romanttisissa merkeissä, järjestäkää rusettiluistelu! Rusettiluistelun periaate on yksinkertainen: luistellessa tulee löytää muiden luistelijoiden joukosta etukäteen arvottua rusetinnumeroa vastaava pari, jonka kanssa luistellaan yhdessä. Usein luistinradalla soi myös musiikkia.
Vinkki: Jos olet järjestämässä tanssiaisia/discoja, rusettiluistelun idea taipuu myös rusettitanssiksi :)

Yö ulkona
Jos olet oikein rohkea, voit viettää yön ulkona yhdessä ystäviesi kanssa esimerkiksi laavussa tai talviteltassa. Muistakaa kunnollinen varutus, niin kokemuksesta jää miellyttävä muisto!

Hiihtoretki
Hiihtäminen kohottaa kuntoa, polttaa kaloreita ja kiinteyttää koko kehoa! Jotta retkesi taittuisi mukavammin, ota mukaan lämmintä kaakaota ja herkulliset eväät!Vauhdikasta talvea!

2 kommenttia:

  1. Hei apua! Huomasin, että toi valokuvauskappale on vähän huonosti tossa, ja nyt en pysty jostain syystä muokkaamaan tekstiä. Osaisiko joku..?

    VastaaPoista
  2. Eikun joo nyt on vähän parempi :)

    VastaaPoista