6.2.2011

Don't Cry For Me Argentina

Lounaissuomalaiset partiolaiset ratkoivat piirinmestaruuksia Patagonia 2011 talvikisoissa Piikkiössä.Kisojen Etelä-Amerikka teema innosti myös Lauraa, Anniinaa ja Karoa, jotka lähtivät kisaan Evita-nimisenä joukkueena esikuvanaan Eva Perón. Tavoitteena oli poseerata kisan jälkeen kuin Eva tai Rocky konsanaan. Joko menestyksekkään kisan tai vain sen johdosta, että kisakeskuksessa tarjoiltiin jälkiruokana Runebergin torttuja.

Vaikka Evita olikin varustaunut hyvin eväin, punnitsemalla ja säästämällä, niin Pisco Sour holittomana ja tortilla Patagonialaiseen tyyliin virittivät kisafiiliksen aivan uudelle tasolle. Maasto-oloissa ainakin Evitan mielestä oikealla otteella sheikattu kirpeän sitruunainen, mutta makea drinkki sai Karo "Picasso" Hirvosen luovuuden joet tulvimaan, tosin mallipiiroksen rajoissa, ja tuloksena oli ihastuttava pingviinijääveistos.


Tunnistettuaan Chilentsintsillan luonnontuntemustehtävässä, pohti Evita nelijalkaisten käyttöä myös etenemisvälineenä. Sukset, kengät vaiko lumikengät pohdinnan lisäksi inspiroitui Evita Etelä-Amerikka teeman mukaisesti harkistemaan vakavasti aasin tai laaman käyttöä kuormajuhtana seuraavissa kisoissa kuin Andien atsteekit ainakin. Ei siksi että lähinnä eväitä sisältänyt reppu olisi painanut liikaa, mutta aasi olisi niin sympaattinen otus ottaa mukaan.

Kisoissa on aina mahdollisuus oppia ja tällä kertaa opimme esimerkiksi:
  • Joululahjoja ei voi pyytää takaisin. Kun antanut toiselle lahjaksi säärystimet ei ole suurtakaan todennäköisyyttä saada niitä takaisin seisoessaan puolen metrin hangessa, vaikka kengässä olisi kuinka paljon lunta tahansa.
  • Paperilautanen ei lennä kuin frisbee.Tosin tämä ehkä tiedettiin jo teoriassa, mutta tulipa nyt kokeiltua käytännössäkin.
  • Merivoimien aluksista on aina joko Halli tai Hylje neljän tunnin lähtövalmiudessa.

Ja loppujen lopuksi, pääsi Evita poseraamaan kuin Rocky, vaeltaja-sarjan mestarina. Ja eipä huonosti mennyt muillakaan Littoisten Pirtapiikojen vartioilla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti