9.3.2012

Ässintä ikinä!
Ässintä ikinä!

Littoisissa, tai tuttavallisemmin Litsassa kohtaa lauantaina 21.4.2012 yli 300 tarpojaa ja yli sata samoajaa, vaeltajaa ja aikuista. Mistä on kyse? No tietysti Lounais-Suomen Partiopiirin kevään ässimmästä tapahtumasta! Ässä -partiotaitokilpailussa ratkaistaan L-SP:n kevätmestaruudet, mutta ennen kaikkea testataan partiotaitoja, opitaan uusia juttuja ja nautitaan ässästä kisameiningistä. Olit sitten kisakonkari tai keltanokka, ovat nämä kisat mahdollisuutenne näyttää missä teidän vartionne on ässä!

Ässään voit tutustua myös  Facebookissa ja Ässän kotisivuilla. !

Puraisiko kisakärpänen? Ässän ääkköset lievittää kisakuumetta jakamalla muutaman hyödyllisen kisaniksin.

Äidin ohjeet. Niitä kannattaa kuunnella.

Banaani. Hyvä kisaeväs, suositellaan säilytettäväksi muualla kuin trangian alla.

C u soon. Ässän järjestäjät haluavat nähdä kisoissa mahdollisimman monta innokasta kisaajaa ja  jo tarpojaiän ohittaneet samoajat, vaeltajat ja aikuiset ovat myös tervetulleita osallistumaan. Mestaruudet ratkotaan kuitenkin tarpojien kesken.

David Hasselhof. Ritari Ässä olisi varmasti loistokisaaja. Jos osaa paeta vankilasta käyttäen linkkaria ja paperiliitintä, osaa varmasti myös ratkaista muutaman kisatehtävän.

Ennakko-ohje. Tämä vihkonen kannattaa lukea huolella, niin kisapäivänä ei tule yllätyksiä. Sisältää kisoista kaiken tiedon, jonka kisaaja tarvitsee.

Frontside Ollie. Kisavartio voi valita itselleen myös tunnusbiisin. FSO:n lisäksi suosittu kisabiisi on esimerkiksi Matin ja Tepon ”Mä näitä polkuja tallaan kai viimeiseen asti”

Gramma. Kokenut kisaaja miettii jokaisen varusteen painoa grammalleen. Muistiinpanovälineiksi et siis tarvitse koko penaalia, yksi kynä esimerkiksi partiohuiviin jojolla kiinnitettynä riittää.

Hikinauha. Kisavartion yhteiset asut nostavat kisafiiliksen uudelle tasolle. Miten olisi samanlaiset hikinauhat tai muodikkaat haalarit? Muista kuitenkin käytännöllisyys.

Ilmoittautuminen. Ässään ilmoittaudutaan yhden vartion jäsenen jäsenkortissa olevan ilmoittautumistunnuksen avulla osoitteessa https://spfs.clubonweb.com/book/assa. Ilmoittaudu 4.4. mennessä!

Jalkineet. Hyvät kengät vievät kisassa kevyesti eteenpäin. Äärimmäisiin olosuhteisiin ei tarvitse varautua ja metsäpolulle soveltuvat kengät riittävät. Muista kuitenkin katsoa aamulla ulos ikkunasta ja muista myös jalkineissa kuten muussakin pukeutumisessa, että ne soveltuvat säähän.

Kisa-aika. Virallinen kisa-aika ilmoitetaan kilpailun alussa. Kelloa kannattaa muutenkin katsoa, ja huolehtia ettei ylitä tehtävissä annettuja aikarajoja ja menetä samalla pisteitä.

Leikkimieli. Kisatrikoot jalassa, viikkojen treeni takana...hetkinen! Kisoissa kuuluu ennen kaikkea olla hauskaa. Pieleen mennyttä tehtävää ei kannata jäädä turhaan murehtimaan, vaan ottaa asia positiivisesti: ”No siis eihän sillä oo väliä että tehtäväkäskyllä vahingossa sytytettiin toi notski. Mä ainaki syön aina tällastä afrikkalaista papupataa, että kyllä tällaisen voi ilman ohjettakin valmistaa.”

Mieti. ”Siis häh? En tajuu.” Useimmiten kannattaa ottaa tuumaustauko, ja miettiä rauhassa jo ennen kuin eteen tulee ongelma. Esimerkiksi suunnistaessa on kätevää kääntää kartta jo lähtiessä oikein päin, eikä vasta käveltyään kilometrin väärään suuntaan,

Numerointi. Vartion tulee huolehtia, että sen palauttamat tehtävät, niin paperit, nikkaroinnit kuin leimauskortit, on nimikoitu ja numeroitu. Näin vartiosi pisteet tulevat varmasti oikeaan osoitteeseen.Orava. Vaikka kisoissa on usein tavoiteaika, jossa maaliin tulee ehtiä, on toisinaan hyvä ottaa myös rauhallisemmin ja nauttia ympäröivästä luonnosta.

Pisteet. Jos on kisoissa sijoitusten perässä, kannattaa tehtäväkäskystä katsoa erityisesti, minkä perusteella pisteet kustakin tehtävästä annetaan. Nikkarointitehtävässä ei siis kannata käyttää aikaa hiomiseen ja viimeistelyyn, jos pisteitä saa vain toimivuudesta ja oikeista mitoista.

Quattro Stagioni. Kisaeväissä vain taivas on rajana ja lopulta oma maku ratkaisee. Ässän järjestelytoimikunta käykin usein väittelyä kumpi on parempaa, pizza vai maksalaatikko.

Rastimies. Rastimies tietää mitä rastilla tapahtuu, joten kysyä kannattaa aina, jos ei ihan ole kartalla. Joskus rastimies voi heittää ilmoille legendaarisen lausahduksen ”Viittaan tehtäväkäskyyn”. Silloin vastaus tosiaan löytyy siitä läpyskästä, jota ei ehkä ehditty niin tarkkaan lukea.

Suklaa. Kisakarkit, niitä ei kannata unohtaa! Kiperään pulmaan auttaa usein kirpeä greippikolmio

Tehtäväluettelo. Lue läpi ja pohdi millaisia tehtäviä nimien perusteella on luvassa. Tehtävien nimet sisältävät koulutuksellisen vihjeen, yllätystehtäviä lukuun ottamatta, jotta kisoihin voisi valmistautua ja vaikka opetella kutomaan, jos tällaista taitoa ei vielä hallussa ole.

Urheilujuoma. Mikäli vartionne aikoo juosta rastivälit, kannattaa varautua ehkä urheilujuomalla.

Varusteluettelo. Lue tämänkin huolella läpi ja ennen kaikkea pakkaa luettelossa mainitut kamat mukaan! Kisa-aamuna kannattaa vielä tehdä pikainen tarkistus ennen kotoa lähtöä.

Whoaaa! Vartion kisafiilistä voi myös virittää vaikka vartion omalla kisahuudolla. Muista kuitenkin rauhallinen käytös rastipaikoilla, jotta jokainen saa rauhassa tehdä tehtävät.

Xylitol-purkka. Kisakarkkien happohyökkäystä vastaan voit varautua purkalla! Ässä haluaa myös hampaillesi loistavan kisafiiliksen ;)

Yhteiskuljetus tuo vartiosi helposti kisakeskukseen. Kuljetukseen ilmoittaudutaan ilmoittamisen yhteydessä. Bussien reitit määräytyvät ilmoittautuneiden mukaan.

Zorron naamio. Ennustamisen asiantuntija, etana, on ennustanut poutasäätä kisapäivälle. Auringon häikäisyltä voi suojautua Zorron naamiolla tai perinteisesti aurinkolaseilla,

Åbo. Åbosta pääset helposti kisakeskukseen bussilla numero 110.

Ässää! Mitä vielä odotat? Ilmoittaudu osoitteessa https://spfs.clubonweb.com/book/assa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti